ezytrack.nl boot gps tracker

7 redenen waarom een GPS tracker voor boten zinvol is

7 redenen waarom u een GPS-tracker voor boten zou moeten kopen

In Nederland zijn meer dan 500.000 recreatievaartuigen in gebruik. De populariteit van de watersport is blijven groeien, en zelfs de pandemie is er niet in geslaagd deze in te perken. Als u een boot heeft gekocht of erover nadenkt, is een boot GPS  tracker een van de belangrijkste dingen om te overwegen. 

Hier zijn zeven redenen waarom u een GPS-tracker voor boten in uw boot zou moeten laten installeren:

1. Navigatiehulpmiddel

Weten waar u bent, is belangrijk, of u nu op zee bent of door baaien vaart of bijvoorbeeld op de Friese meren. Moderne kaarten en grafieken zijn uiterst nauwkeurig als het om varen gaat. Daar kunt u van profiteren door een boot-GPS-tracker te laten installeren. 

Hierdoor kunt u uw exacte positie zien. Vervolgens kunt u mogelijk de omgeving controleren op ondiepten of ondiepe punten waar u rekening mee moet houden. Op onbekend water zijn kan zenuwslopend zijn, omdat niemand wil verdwalen en zeker niet op het water. Met een GPS tracker zal dat u niet overkomen. 

Weten waar je bent is zelfs nog belangrijker als het gaat om boten op zee. Moderne kaartcomputers zijn ontworpen om uw exacte positie te bepalen. Hierdoor kunt u zien waar u zich bevindt en, met aanvullende systemen, waar andere boten en schepen zich ten opzichte van u bevinden. 

2. Verliespreventie

Een van de beste manieren om uw boot tegen diefstal te beschermen, is door een GPS-tracker aan boord te hebben. Als iemand uw boot meeneemt, kunt u de autoriteiten laten weten waar deze zich bevindt. Hierdoor kunt u uw eigendom sneller en efficiënter terugkrijgen dan u ooit gedacht zou kunnen hebben. 

Naarmate GPS-apparaten steeds gewoner worden, blijft het aantal diefstallen afnemen. Veel van de 1200 gestolen boten en 3100 buitenboord motoren betreffen relatief kleine botn. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is dat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn, maar dat kleinere boten minder vaak een volgsysteem hebben. 

Hoe gebruikelijker volgsystemen worden, hoe veiliger boten zullen zijn. Op deze manier beschermt u niet alleen uw boot, maar ook die van anderen. U draagt uw steentje bij om boten minder aantrekkelijk te maken voor dieven. 

3. Bespaar geld

Als u een bootvolgsysteem installeert, kunt u uw verzekeringspremies verlagen. De bescherming die het volgsysteem biedt, maakt het voor verzekeringsmaatschappijen gemakkelijker om de tarieven te verlagen. Stop met het verspillen van geld. Laat een gps tracker installeren. 

Welk ander systeem kunt u tijdens het reguliere bootonderhoud laten toevoegen dat u geld bespaart, veiliger maakt en het leuker maakt om op het water te zijn? Er is geen concurrentie als het gaat om de waarde die een GPS-tracker voor uw boot biedt. 

4. Veiligheid

Zelfs in de moderne tijd lopen boten die de zee op gaan, duidelijke risico’s. Mechanisch falen, ongelukken en andere catastrofes kunnen gebeuren terwijl u zich op het water bevindt. Als u zich een ongelukkige situatie voordoet, bent u veel beter af als u een boot-GPS installeert. 

Van alle bootgereedschappen die helpen bij zoek- en reddingsacties, komt niets in de buurt van een GPS. Hiermee krijgt u de exacte positie van uw boot. U kunt deze coördinaten doorgeven om te helpen als er iets misgaat wanneer u contact opneemt met de haven- of kustwachtautoriteiten. 

Hierdoor heeft iedereen die hulp komt bieden een grotere kans om u te vinden. Wanneer u met welke maritieme ramp dan ook wordt geconfronteerd, is snelheid van essentieel belang. Dit zal niet alleen de reddingswerkers helpen je te vinden, maar het geeft ze ook een goede positie van waaruit ze kunnen beginnen met zoeken. 

5. Zinken en herstel

Als het ergste gebeurt en uw boot zinkt, kan het installeren van een boot tracker het herstel vergemakkelijken. Uw boot terughalen van zijn waterige rustplaats wordt veel gemakkelijker gemaakt als u precies weet waar hij is gezonken. Zonder deze informatie wordt het veel moeilijker . 

Als u duikers of anderen moet inzetten om naar uw boot te zoeken, kost het veel meer om deze terug te vinden. In veel meren en rivieren is het laten verwijderen van een boot belangrijk voor professionele scheepvaart en andere schepen. Maak het uzelf en andere watersporters gemakkelijker door een boottracker te laten installeren. 

6. Houd uw boot in de gaten

Als u kinderen of vrienden heeft die uw boot lenen, kunt u met een tracker zien waar deze zich bevindt. Bij veel volgsystemen kunt u inloggen op uw account en uw schip lokaliseren. Hiermee kunt u zien wat ermee wordt gedaan en of het zich op de juiste plaats bevindt. 

Dit kan u de rust geven om te ontspannen terwijl uw boot zonder dat u erbij bent wordt gebruikt. Als u niet wilt dat uw kinderen of iemand anders uw boot gebruikt, kunt u door het instellen van geozones in de gaten houden of de boot gewoon in de haven ligt. Hoe dan ook, gemoedsrust en kennis gaan hand in hand. 

7. Mist  en gevaren

Een van de ergste dingen die u kunnen overkomen, is wanneer u door mist wordt omgeven of de zon ondergaat terwijl u nog op het water bent. Zelfs als u nooit het zicht op land verlaat, kan dit een zeer verontrustende situatie zijn. Met een GPS-tracker weet u altijd waar u zich bevindt. 

Dit kan u helpen uit een situatie te komen die anders gevaarlijk zou zijn geweest. Mist, onstabiele zeetoestanden en duisternis zijn allemaal veel gemakkelijker om mee om te gaan als je GPS voor je hebt. Zelfs als u alle veiligheidsmaatregelen neemt, zijn waterlichamen onvoorspelbaar. 

Boot-GPS en jij 

Als het gaat om de voordelen van het installeren van een GPS-systeem voor boten, kunnen ze niet worden onderschat. Uw leven, veiligheid en eigendommen worden allemaal beschermd door GPS. Degenen die u meeneemt het water op, worden ook beschermd door een GPS. 

Als u er klaar voor bent om een boot-GPS-systeem op uw boot te laten installeren, helpen wij u graag bij het vinden van het juiste systeem voor u. Als u vragen heeft, neem dan gerust neem dan contact met ons op

batterijen, www.ezytrack.nl

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *